Rozhovor listopad

.............rozhovor s našim zahraničním hráčem Davidem Baccinim

 

Ciao David che c'è di nuovo? (ahoj Davide, co je nového?)

Ahoj, všechno dobry… jenom přišla zima a bohužel nebudeme trénovat ani hrát zápasy v neděli.

A teď již česky – kde ses narodil, kde máš v Itálii domov a kam by jsi nás v Itálii pozval?

Narodil jsem se ve Florencii a vyrostl jsem v Campi Bisenzio. Je to malá vesnice blízko Florencie. Moje rodina bydli ve stejné vesnici. Mam dům v Signa, to je ještě jedna vesnice 15 km od Florencie. Zvu všechny co znám na návštěvu do Florencie, renesančního města plného historie, pěkných domů, turistů a skútrů.

Týnečtí fanoušci si Tě vybrali jako hráče s kterým nejvíce chtějí udělat rozhovor, cítíš se v Týnci jako doma?

V Týnci se mám moc dobře, mám hodně kamarádů a od začátku, kdy jsem v Týnci začal hrát a trénovat jsem našel hodně ochotných lidi, kteří mi pomáhali s češtinou, hrát fotbal a pozvali mě na všechny akce, které byly v Týnci nebo ve městě: zábavy, brány, do hospody, na zámek, do Varny. Děkuji všem lidem v Týnci: fanouškům a manažerovi našeho fotbalového týmu, protože mě od začátku přijali mezi sebe.

Uvidíme Tě v našem dresu ještě na jaře?

Všechno je možné… Strašně moc bych chtěl hrát v Týnci a postoupit. Máme dobrou skupinu a všichni myslíme na stejný cil. A já chci být součásti tohoto důležitého dění v Týnci.

Kdo jsou tvé fotbalové vzory a kterým mužstvům , samozřejmě kromě Týnca, fandíš?

Fandím Fiorentině, tak jak všichni fanoušci ve Florencii, každou neděli jsou fialové barvy nejdůležitější. V Itálii jsem hrál v záloze a můj oblíbený hráč byl Carlos Dunga. On hrál ve Fiorentině v letech 1988-92 a já jsem se na něho chodil dívat na stadion, abych se naučil hrát jako on.

Jaké české jídlo máš nejradši, co rád piješ a jak se ti Ti líbí hanačky?

Česneková polévka, guláš, a řízky s domácími okurky. Často piji kofolu a když máme nějakou oslavou, tak ji smíchám s rumem z Prostějova. Haná je krásná oblast a taky lidi odtud vypadají výboně.

Jaké typické italské jídlo máš nejraději. A co vůbec říkáš na české pizzerie, dělají pizzu a špagety podobně jako v Itálii nebo jde jen o slabý pokus?

Lasagne, prosciutto crudo a melanzane ripiene. V Olomouci dělají dobrou pizzu. Je tady 3 nebo i víc pizzerií, kde dělají dobrou pizzu. Někdy taky v Itálii máme pizzaiolo, který nesmíchá všechny ingredience pořádně a pizza je potom dobrá na hraní Frisbee. Na druhé straně jsou spaghetti nebo těstoviny. Nikdy jsem si je nedal v restauraci, protože jsou moc uvařené a měkké a my máme rádi tvrdé (cottura al dente- na skus). Když mám chuť na těstoviny vařím je doma. Někdy můžeme zorganizovat spaghettata (špagetové hody) všichni dohromady.

S kým se spoluhráčů si nejvíc rozumíš? Myslím herně, jazykově a povahově?

S Mirou, Honzou a Kubou, často chodíme do restaurace nebo do Morgana. Ale ted’ náš kocourek myslí na baby a Honza na holky, co mu posílají zprávičky. Když hrajeme, tak mi moc pomáhá Bob, protože na mě furt volá, ať hlídám útočníky. Někdy slyším fanoušky jak chcou, ať dáme gola, a já bych chtěl běžet dopředu, Bob nebo Aleš na mě zavolají, ať zůstanu na svém místě.

Jak letos dopadne Týnec , postoupí?

Musíme se koncentrovat na každý zápas. Jiné mančafty když hrají s Velkým Týncem chcou dělat životní zápas, protože my jsme první v tabulce a oni chcou ukázat jejich cenu. Nevadí, že další neděli hrajou špatně, protože pili celou sobotu, když mají zápas s náma, všichni čekají celý týden na nás. My musíme být připravení bojovat každý zápas. Začínat běhat od 1. minuty zápasu a skončit, až když jsme v šatnách. Máme všechno k tomu, abychom postoupili, ale všechno zaleží na nás. Musíme vběhnout na hřiště všichni stejným směrem: hráči a naši fanoušci, kteří jsou každý zápas jedním z hráčů na víc pro nás.

Děkujeme za rozhovor a stammi bene (měj se dobře) a ať se Ti daří i kdyby to nebylo v našem dresu.

 

Příští rozhovor přineseme v prosinci s našim snajprem Jardou Pospíšilem.